Aby pisać na forum, musisz się zarejestrować. Zarejestruj się
Masz już konto? Zaloguj się
Zarzadca.eu - Serwis społecznościowy wspólnot mieszkaniowych
Zarzadca.eu jest częścią serwisu Zarządca Portal Informacyjny
(wspólnoty mieszkaniowe, wspólnota mieszkaniowa)
Czy możemy żądać od sąsiada odszkodowanie ?
Na zebraniu w 2011r została podjęta uchwała o odłączenie się od kotłowni i każdy przechodzi na własne ogrzewanie.
aneta007:. Nasz sąsiad mieszka nad suszarnią i właśnie tam zamontował piec bez zgody współwłaścicieli.Naruszył prawo i możecie mu naliczyć czynsz za bezumowne zajęcie części wspólnych. Możecie też żądać przywrócenia suszarni do stanu z przed jej zajęcia (pismo PINB)UoWL ;UoGN ;pozory mylą
koziorozka:Czy możemy żądać od sąsiada odszkodowanie ?
Nie odszkodowania ale opłaty za najem części wspólnej
Wieszać odzież tak ale po co jak trzeba prac wszystko od nowa bo jest straszny fetor dymu .
możecie byc dobroduszni w wydlużeniu terminu do np.2 tygodni, nic więcej, żądnych ustępstw. Sąd to ostateczność. Jak będą dalej problemy, to notatka Policji to niezly dowód.

MirekL:aneta007 - żle się stalo ,że dopuściliście wogóle do takiej sytuacji. Przecież montaż tego pieca nie odbyl sie tajemnie, bez wiedzy sąsiadów. To byl błąd , ciche przyzwolenie na samowolę.
MirekL:aneta007 - żle się stalo ,że dopuściliście wogóle do takiej sytuacji. Przecież montaż tego pieca nie odbyl sie tajemnie, bez wiedzy sąsiadów. To byl błąd , ciche przyzwolenie na samowolę.

Skoro mowa o dymie, to chodzi pewnie o kocioł na paliwo stałe.

MirekL: Ponawiam swoje pytanie, jakiej treści pozew?
aneta007:MirekL,przyjedzie na zebranie zarzadca i trzeba twardo tak jak mówisz.NO to cierp ciało jak żeś chciało ....UoWL ;UoGN ;pozory mylą
Ja się nic nie odzywałam ,myślałam że będzie dobrz e,a tu klops jeszcze mi się dostało. Dosyć tego.
Jeżeli postawili piec w suszarni to trzeba z sąsiadami jako tako w zgodzie,a nie wszczynać kłótni.

MirekL:. Ustepstwo to przejaw słabości.I TU SIĘ ZGADZAM Z TOBĄ . Dasz palec ... następnym razem złapią za rękę...
UoWL ;UoGN ;pozory myląkoziorozka:Ja bym się w sąd nie bawiła, bo tylko konflikt się powiększy. Opłata za najem wydaje się dobrym wyjściem.
MirekL:koziorozka - zgoda na najem, to kapitulacja wobec osoby lekceważącej prawo.
MirekL:Jednocześnie kontakt z dzielnicowym,czy posterunkiem Policji i pisemny wniosek o pomoc w wyegzekwowaniu prawa WM do korzystania ze wspólnych pomieszczeń.
Od 1 do 23 z 23